| Komisyon Adı | : | (10/4004,4005,4006,4007,4008,4009) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Ay Yapım, Köprü Film ve Miray Yapım temsilcilerinin yaptıkları sunumlara ilişkin görüşme |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 23 .07.2026 |
LATİF SELVİ (Konya) - Değerli arkadaşlar, ben de teşekkür ediyorum.
Meltem Hanım'a iki sorum var: Birincisi, yapımda yayıncılık kurallarına riayet ederek RTÜK'le yakın bir çalışma içerisinde sürdürdüğünüzü ifade ettiniz. RTÜK de iyi yayınları desteklediğini ifade etti. Sizin böyle desteklenen bir diziniz veya filminiz oldu mu?
Bir diğer konuda da ebeveyn denetimi ve çocuğun korunmasına dair vurgu yapmıştınız. Bu hususta ne şekilde katkı verilebilir, bir öneriniz var mı?
Yine Köprü'ye de... Bir noktada "Seyirci değil, halkımız ne istiyor?" diye bir yaklaşımda bulundunuz, bu ayrımı ne şekilde yapmak mümkün; biraz açar mısınız?
Yine, Eyüp Bey'e de bir sorum var: "TV'ler değil, daha çok sosyal medya platformları ve denetimsiz internet." dedi. İnternetle ilgili bir düzenleme yapıldı. Bu konuda yapılan düzenleme yeterli değilse bir önerisi var mı? Ayrıca bir noktada RTÜK'ün yapımcılara da bir yaptırım uygulamasıyla alakalı bir değerlendirme oldu. Bu konuda yapımcılar olarak nasıl değerlendirirsiniz?
Teşekkür ederim.