| Komisyon Adı | : | ADALET KOMİSYONU |
| Konu | : | Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun'un, İstanbul Milletvekili Nurettin Alan'ın yaptığı açıklamasında geçen bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 03 .12.2025 |
HAKAN ŞEREF OLGUN (Afyonkarahisar) - Sayın Başkanım, şimdi, gerçekten Adalet Komisyonu olarak ve bu Komisyonun Başkanı olarak tanıdığınız söz hakkına ve nezaketinize hayranız, bunu söyleyelim.
Ben Sayın Alan Vekilimin de görüşlerini şöyle düşünüyorum: Tabii ki sınırsız özgürlük kabul, demokraside her sözün söylenmesi kabul ancak burada hepimizin bir değil birden fazla görevi var. En azından bu işi bir usule bağlasanız siz Başkan olarak, biz de ne zaman ne geleceğini bilsek, o saati bekleyip konuşsak, yoksa biz sabahlara kadar burada şey yapıyoruz. Yine herkes istediği gibi konuşsun ama bizim başlangıç saatimiz olsun veya bir oylama yapın yani bir usul olsun. Bakın, ben CHP'li vekil arkadaşlarımıza da muhalefet etmiyorum ama bu işin bir usulü olur, böyle usulsüz olmaz Başkanım. Biz Komisyon üyesiyiz, böyle giderse günün hangi saatinde ne konuşacağımızı bilemeyeceğiz. Sizden şunu istirham ediyorum: Kimsenin kalbini kırmayayım derken aslında birilerine zarar verilebiliyor olabilir. Onun için adaletli davranın, bu işin bir ortasını bulun, biz de ona göre kendimizi hazırlayalım.