| Komisyon Adı | : | (10/434,2104,2716,2717,2718,2719) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Komisyon Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun, Meclis tatile girdiğinde Komisyon üyelerinin yapabilecekleri çalışmalara, Komisyonun bugünkü gündemine ve toplantıya katılanlara hoş geldiniz dediğine ilişkin açıklaması |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 16 .07.2025 |
BAŞKAN MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU - Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta toplantılarımızda hem kamu kurumlarımızı dinledik hem de Komisyon üyeleri olarak fikir alışverişinde bulunduk; Komisyonun yol haritasıyla ilgili düşüncelerimizi, fikirlerimizi ortaya koyduk. Bundan sonra da aynı şekilde hem üretmeye hem de farklı kurumları, kuruluşları, kişileri, sivil toplumu dinlemeye; aynı zamanda, mekânları ziyaret ederek, yerinde görerek, tespit ederek durumları analiz etmeye ve bununla birlikte de bilgi toplamaya devam edeceğiz.
Ben özellikle Değerli Komisyon üyelerimize hatırlatmak istiyorum: Komisyon üyelerimizin hem görüşmelerine dair hem yaptıkları ziyaretlere dair bilgi notları bizim için çok kıymetli ve bu çerçevede de herkes istediği şekilde görüşebilir kişilerle, kurumlarla ve ziyaretlerde bulunabilir. Malum, bir tatil sürecine gireceğiz, istiyoruz ki bu tatil sürecinde süreç gayriresmî olsa da devam etsin, bununla birlikte de özellikle Komisyon üyelerimizin yaptığı çalışmalara dair bilgi akışını da Komisyon olarak sürekli kayda devam edelim ve böylece Meclisteki süreç resmî olarak başladığında da hem daha hızlı bir şekilde yapacaklarımızı yaparız hem de yol haritamızı daha net bir şekilde belirlemiş oluruz.
Tabii, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı bizim bu süreci birlikte yürüteceğimiz kurumların en başındaki bakanlıklarımız. Tabii, Millî Eğitimi de özellikle zikretmek gerekiyor. O yüzden, geçtiğimiz hafta hem Millî Eğitim Bakanlığımızın hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın ilgili kurumlarını dinledik, onlar bir girizgâhtı, bugün de yine hem Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünü hem de Sağlık Bakanlığımızın ilgili kurumlarını dinleyeceğiz; bunlar da bir girizgâh olacak. Zira, bu kuruluşlarla, bu Bakanlıklarımızla bilgi alışverişimize, irtibatımıza devam edeceğiz. O yüzden burası aynı zamanda onların da mekânı olacak bu Komisyon çalıştığı müddetçe. Ben bu vesileyle ilgili bakanlıklardaki arkadaşlarımıza, genel müdürlerimize, uzmanlarımıza, emek veren tüm arkadaşlarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum, başarılar diliyorum.
Tabii, geçen hafta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün sunumunu planlamıştık ama zaman dolayısıyla bu haftaya ertelemiştik. O yüzden şimdi onlarla başlayalım ve hızlı bir şekilde sunumları aldıktan sonra yine düşüncelerimizi, sorularımızı, bu noktadaki fikir alışverişimizi yapmaya devam edelim.
Evet, Genel Müdürümüz burada değil mi?
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜDÜRÜ ALPARSLAN ÇEVİK - Evet.
BAŞKAN MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU - Evet, buyurun, söz sizde.