KOMİSYON KONUŞMASI

BAŞKAN ÇİĞDEM ERDOĞAN - Çok teşekkür ediyorum.

Şimdi, değerli arkadaşlarım, ben her birinizin katkısına ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Emin olun her birinizin söylediği ayrı ayrı uzun uzun çalışılacak başlıklar. Şimdi, biz bunları uzman arkadaşlarımızla da özetleyelim, bir takvime koyalım. Bazıları, bazı fikirlerimiz bakanlarımız geldiğinde bakanlarımıza söylenerek hayata geçirilecek şeyler, dolayısıyla takvimimize bakanları yavaş yavaş oturtmamız lazım. Benim öngörüm -yine hem bakanlarımızın takvimine göre hem de çalışma arkadaşlarımızla bakarız- Millî Eğitim ve Sağlık daha öncelikli olmak üzere, sonrasında yine Meclis de kapanmaya yakın ama en azından Meclis kapanmadan önce belki bu 2 Bakanımızı misafir edebilirsek iyi olur.

Yine, bazı çalışmalar için aslında belki alt komisyonlar kurmamız gerekebilir, daha küçük bir grubun daha fokuslanarak çalışacağı konu başlıkları var. Bir de sonuçta biz kalabalık bir grubuz, 27 kişiyiz, herkesin o alanda ilgisi olmayabilir, daha spesifik konuyla ilgilenecek arkadaşlar için belki öyle birkaç alan oluşturabiliriz. Bazı fikirleriniz için o fikir sahibinin de bizzat konunun merkezinde, göbeğinde olduğu şekilde zirve toplantıları, büyük salon toplantıları organize edilebilir. Dolayısıyla bu söylediğiniz başlıkların her biri için farklı bir formatla bizim çalışıyor olmamız lazım.

Bölge toplantılarımıza kesinlikle katılıyorum, formatını biraz daha güncelleyip biraz daha zenginleştirebiliriz ama ben de çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Kastamonu'da ve İzmir'de yaptık, bizim için de çok büyük bir kazanım, gittiğimiz bölge için de çok ciddi bir kazanım. Bir de şunu net bir şekilde ifade etmek isterim: Hem davet ettiğimiz bakanlarımızla hem de gittiğimiz bölgelerde şunu gördüm: Biz zaten gitmeden neler beklediğimizi kamu yetkililerine söylediğimiz için onlar da kendilerini bir check ediyorlar, bu çok önemli de bir check etme sistemi hâline de geldi, ben bu anlamda güzel bir metodoloji geliştirdiğimiz kanaatindeyim. Dolayısıyla kesinlikle dijital şiddet gibi, işte kadının istihdamı gibi, kooperatifçilik gibi, kadınların yaşadığı borçluluk, yaşlılık gibi farklı konuları da ele aldığımız farklı çalışma grupları oluşturabiliriz. Şimdi, her birini biraz daha birleştirip, fikirlerinizi birleştirip, daha sadeleştirip, daha ortak başlıklarda buluşturup hangisini nasıl hayata geçirebilirizi uzman arkadaşlarımızla çalışacağız. Bir de ben hani isimlerinizi zaten teker teker aldım, fikir sahiplerinden ve fikirleri noktasında hani süreci çalışırken bizzat destek almak çok isteriz ve şunu görüyorum: Gerçekten akıl akıldan üstündür, birbirimize katabileceğimiz çok fazla şey var. Ben bu iş birliğiniz için, bu birlikteliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Her birimizin amacının ortak olduğuna yürekten inanıyorum. Gerçekten toplumumuzdaki kadın-erkek fırsat eşitliğini sağlamak toplumumuzdaki her bir bireye çok ciddi katkı sağlayacaktır, sizler de bunun vicdani sorumluluğuyla ve bunun bilinciyle davrandığınız için her birinize çok teşekkür ediyorum.

Bugünkü toplantımızı tamamlamadan var mı ekleyeceğiniz bir şey?

TUBA VURAL ÇOKAL (Antalya) - Teşekkürler Başkanım.

BAŞKAN ÇİĞDEM ERDOĞAN - Toplantımızı kapatacağım ama iki dakika daha size bir hitabım olacak ama toplantıyı kapattıktan sonra.

Bu vesileyle her birinize çok teşekkür ediyorum, toplantımız hayırlara vesile olsun diyorum ve toplantımızı kapatıyorum.