Komisyon Adı | : | (10/696, 1831, 1832, 1833, 1834, 1835) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
Konu | : | Komisyonun çalışma takvimine, Komisyonda görevlendirilecek uzmanların belirlenmesine ve Komisyona davet edilecek kişi ve kurumların tespitine ilişkin görüşme |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 3 |
Tarih | : | 26 .11.2024 |
SERAP YAZICI ÖZBUDUN (Antalya) - Teşekkürler.
Öncelikle, Sayın Başkanın bizlere sunmuş olduğu ampirik verilerin önemli olduğunu düşünüyorum ama tabii bu veriler bize bir şeyi de gösteriyor ve Sayın Tuba Durgut'un da açıklamalarında benzer ipuçları vardı. Elbette bu tür yaygın sorunların çözümünde sadece hukuk metinlerine bel bağlamak doğru bir yaklaşım değil çünkü hukuk metinlerinin elinde sihirli bir güç yok, sorunları mucizevi bir biçimde çözemezler veya sorunların tek sebebi olarak da yorumlanamazlar. Ne olabilir? Ancak hukuk metinleri sorunların çözümünü güçleştirir veya kolaylaştırabilirler dolayısıyla sadece hukuk metinlerine bel bağlayan bir yaklaşımın doğru olmadığı fikrini ben de destekliyorum.
Sayın Tuba Durgut doğru bir hususa işaret etti yani bu hepimizin sorunu dolayısıyla burada aramızdaki siyasi görüş ayrılıklarından yola çıkarak kutuplaştırıcı bir üslupla değil, elbette sağlıklı bir diyalog, müzakere ve uzlaşmayla karar almaya gayret etmeliyiz. Bu hepimize düşen önemli bir yükümlülük ve gene kendisinin vurguladığı husus çok doğru yani evvelce yapılan çalışmaları tekrar edecek çalışmalar yapmak bizim yönümüzden de zaman ve enerji kaybı olacaktır. "Daha farklı ne yapabiliriz?" Buna odaklanmakta elbette fayda var dolayısıyla ben bu hususlara işaret etmek istedim.
Bir de gündemimizin 3'üncü maddesinde davet edilmek üzere hangi uzmanları çağıracağımız konusunda karar almamız gerekiyor. Ben bu konuda bir inceleme yapmıştım ve onu liste hâline getirdim, Sayın Başkan uygun görüyorsa bütün üyelere dağıtılmasını sağlayabilirim çünkü kişi sayısına göre de "print" etmiştim çünkü uzun bir liste ve o listede yer alan isimlerin akademik çalışmalarını inceleyerek bir sonuca ulaştım ve akademik çalışmaları yönünden en uygun olanların yanına 3 yıldız, daha az uygun olanlara 2 ve 1 şeklinde bir işaretleme yaptım fikir vermesi bakımından.
Teşekkür ederim.