| Komisyon Adı | : | ADALET KOMİSYONU |
| Konu | : | |
| Dönemi | : | 24 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 11 .11.2014 |
BAŞKAN - Ali Komisyonumuzun çok değerli üyelerini ve Komisyonumuza katılan değerli milletvekili arkadaşlarımı, yürütme organını, katılanları ve izleyen herkesi selamlayarak, teşekkül eden toplantı yeter sayı temelinde Komisyonumuzun bugünkü çalışmalarını başlatıyorum, toplantıyı açıyorum; hayırlı olsun diyorum.
Değerli arkadaşlar, gündemimiz, daha önce dağıtılmıştı, 2 ana maddeden teşekkül etmektedir.
Bunlardan birisi, dava evvel görüştüğümüz muhtelif tekliflerin içtimasıyla teşekkül eden ve alt komisyonda metne dökülen ve Komisyon raporu esasındaki birinci iş.
İkinci iş, İstanbul Milletvekili Bülent Turan ve Elâzığ Milletvekili Şuay Alpay ile 1 milletvekilinin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'dir.
Bu arada, Komisyonumuza katılanları lütfen paylaşalım arkadaşlarımızla.
Buyurun.
(Toplantıya katılan bürokratların isimleri okundu)
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.
Değerli arkadaşlar, çalışmaya başlarken bir ortak değeri arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum:
İnsanımızı kasta yaklaşan hoyratça ihmallere göz göre göre kurban ediyoruz. Olay sonrası gösterilen özenin yüzde 1'i işletme döneminde gösterilebilseydi bu acıların hiçbirisi yaşanmazdı. İradelerin izharında, kural düzeninin inşasında ve ölçüsüz kâr hırsının çürüttüğü iş ahlakımızda sorunlar yumağına muhatap olduğumuz kesindir. Günlerdir âdeta kıyameti yaşayan işçi kardeşlerimizin kurtulmaları için ruhumuzun derunundan Allah'a yakarıyor, yakınlarının hüzünlü ve umutlu bekleyişlerine iştirak ediyor, kaza şehitlerine Cenab-ı Hak'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Komisyonumuzu ve değerli katılımcıları saygıyla selamlıyorum.
Çalışmaya başlarken Murat Bey'in bir usul temennisi olacak galiba. Murat Bey, dinleyelim, ondan sonra yolumuza devam edelim.
Buyurun efendim.