Komisyon Adı | : | DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU |
Konu | : | Dijital mecralardaki son gelişmelere, Komisyonun çalışma takviminin ve gündeminin belirlenmesine ilişkin görüşme |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 2 |
Tarih | : | 09 .05.2024 |
AHMET TUNCAY ÖZKAN (İzmir) - Arkadaşlar gençliklerinin olgunlaşma evresine geçtiklerinde bizim yaptığımız konuşmaların ne kadar değerli olduğunu anlayacaklar çünkü zamanın ruhunu da anlamak lazım ama zamana yenilmemek lazım.
Ergenekon davasında anlı şanlı generaller "Ben o imzayı atmadım, nereden çıktı bu?" dedi, değil mi? Biz bu teknolojiyle, bildiğimiz torna tezgâhları var ya, o torna tezgâhının ucuna bir kalem bağladığınızda ve tezgâha sizin imzanızın görüntüsünü verdiğinizde... Ben avukatlar mahkeme salonuna getirip işte size imza diye gösterdiklerinde orada gördüm. Teknoloji ile insan arasındaki ilişki korkunç bir şey "ses, görüntü, yapay zekâ" dediğiniz için söylüyorum. Mutlaka destekliyorum, bizim mutlaka bunlara önlem almamız lazım ama tekrar söylüyorum, öncelikler tartışması yapmadan, hepsini birlikte ele alabiliriz, çalışabiliriz. Sorunu çözecek bir çalışma takviminin oluşturulması, o takvime bağlı olarak ilerlenmesini ve o takvimin sonunda bu Komisyonun tekliflerinin ortaya çıkarılmasını önemsiyorum.
Teşekkür ederim.