Komisyon Adı | : | (10/983,984,985,986,987,988) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
Konu | : | Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir Aktürk, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Muhammet Fatih Bilal Alodalı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Sektörel Risk Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Çiçek tarafından yapılan sunumlara ilişkin görüşmeler |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 2 |
Tarih | : | 03 .05.2024 |
BAŞKAN ATAY USLU - Birinci kısımda Bakanlığımız yetkilileri genel olarak hem İliç kazasıyla ilgili yaptıkları tespitlerle hem de Bakanlık görev alanında olan konularla ilgili geniş bir bilgilendirme yaptılar, kendilerine teşekkür ediyorum.
Şimdi, arkadaşlardan değerlendirmelerini ve sorularını almak üzere sisteme girmelerini bekliyorum.
Şöyle yapalım: Arkadaşlar hazırlık yaparken ben birkaç soru sorayım madem, hazırladığım sorulardan sanki öyle gözüküyor.
Şimdi, sunumda 22'nci sayfada 2021 yılında yapılan, işverence iş yerinde, Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye ait iş yerinde yapılan denetimde 35 eksiğin bulunduğu, bunların 32'sinin tamamlandığı, 3'ünün de mevzuata aykırı olduğuyla ilgili bir bilgi var. Bu aykırılıklar nelerdi, giderilenler nelerdi, giderilmeyen aykırılık nedir; bunu öğrenmek istiyorum, bu bir.
Yine, sunumun 29'uncu sayfasında aynı şekilde Anagold'la ilgili yapılan teftişlerde giderilen ve giderilmeyen hususlardan bahsediliyor, para cezası verilen hususlardan bahsediliyor; bunlar nelerdir, başlıkları nelerdir, hangi ihlalleri yaptılar, hangi eksiklikler vardı, bu konuda ayrıntılı bir bilgi istiyorum.
Şimdi, söz isteyen arkadaşlara söz veriyorum; sağdan başlayalım.
Buyurun Ahmet Bey.