| Komisyon Adı | : | ANAYASA KOMİSYONU |
| Konu | : | Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, AK PARTİ Grup Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK PARTİ Grup Başkanvekili Tokat Milletvekili Özlem Zengin, AK PARTİ Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK PARTİ Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, BBP Genel Başkanı Ankara Milletvekili Mustafa Destici ve 326 Milletvekilinin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/4779)(Devam) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 6 |
| Tarih | : | 24 .01.2023 |
TÜLAY KAYNARCA (İstanbul) - Çok teşekkür ediyorum Değerli Başkanım.
Bu düzenlemenin çok tarihî bir düzenleme olduğuna yürekten inanıyorum ve bir not düşmek adına birkaç cümle ilave etmek istedim sadece. Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan bu anayasal değişiklik oldukça önemli ve elzem. Bu düzenlemeyle başı açık ya da kapalı -altını tekrar dikkatle çiziyorum, başı açık ya da kapalı- tüm kadınların temel hak ve hürriyetlerden yararlanabilmesi artık anayasal güvence altında. Bu, toplumsal barış için çok önemli; bu, eski yaşanmışlıkların, acıların, kara leke gibi tarihe geçen adaletsizliklerin bir daha yaşanmaması adına atılan çok değerli bir adım.
Ailenin korunması amaçlı düzenleme ise zaten tek başına stratejik ve çok önemli bir başlık. Türk toplumunun temeli aile olduğu için de çok ciddi bir düzenleme.
Ben Anayasa Komisyonunda, Adalet Komisyonunda katkı sunan tüm vekillerimize şükranlarımı arz ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.