| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı (1/529) ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı hakkında (1/297) ve Sayıştay tezkereleri a) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı b) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu c) Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ç) Türkiye Atom Enerjisi Kurumu d) Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü e) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı f) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 1 |
| Tarih | : | 09 .02.2016 |
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Sayın Bakan, konuşmamda belirttim; enerji zor bir konu, Türkiye için daha da zor. Tabii dış politikayla da bağlantılı. Maalesef, dış politikamızın da dip yaptığı bir dönemde siz bu konuyla ilgilisiniz. Dış politikayla bu kadar bağlantılı ve dışarıya da bu kadar enerji konusunda bağlıysak büyük sıkıntılar var demektir.
Ben özellikle Kıbrıs'taki bu doğal gaz meselesini sormak istiyorum. Biz onu ihmal ettik senelerden beri. Halbuki Türkmenistan'dan sonra galiba en büyük doğal gaz kaynakları o civarda var. Onları İsrail, Güney Kıbrıs, Yunanlılar ve Mısır birlikte işletmeye çalışıyorlar, biz devre dışı kaldık uzun zamandan beri. Önemlidir, orada bir pay sahipliğimizin olması lazım. Orada nasıl bir stratejiniz var? Ben şimdiye kadar sizden önceki Sayın Bakana hep sorardım bunu, hiç cevap alamadım; bu konuda bir stratejimiz, bir politikamız sanki hiç yokmuş gibi davrandı. Hiçbir bilgi de alamadık. Sizin bu konuyla ilgili görüşünüz ne olacak? Nasıl bir politikamız olacak bu konuyla ilgili çünkü dış politikayı da ilgilendiren çok önemli bir konu.
Teşekkür ederim.