KOMİSYON KONUŞMASI

SÜLEYMAN GİRGİN (Muğla) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Sayın Bakan, Türkiye'de bugün 84 milyon yurttaş varsa PTT işçileri bu 84 milyon kişiye hizmet veriyor. Taşeron kalan PTT işçileri sendikalaşma alanında sorunlar yaşıyorlar, promosyon hakkından mahrum kalıyorlar, ölüm izninden süt iznine kadar her şey birlikte çalıştıkları arkadaşlarıyla farklı. PTT işçileri ne zaman kadrolu olacak?

Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nde belirtilen 24 kalem ücretsiz taşıma için şoför esnafına aylık 1.500 TL veriliyor. Akaryakıt, araç sigortaları, yedek parça ve benzeri ihtiyaçlarda yapılan zamlar bu mesleği yapılamayacak boyuta getiriyor. Bu miktarın enflasyona endeksinin artırılması ve biniş başına makul bir miktara çıkarılması için bir çalışma var mı?

Son olarak, yaz kış yollarda çalışan ve asıl işleri yapan Karayolları Yol Bakım Onarım işçileri hâlâ taşeron olarak çalışıyor. Karayolları işçileri ne zaman kadroya alınacaktır?

Teşekkür ediyorum.