| Komisyon Adı | : | (10 / 6598, 6599, 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Profesör Doktor İzzet Karakurt ve ATEX Uzmanı Nurettin Terzioğlu tarafından yapılan sunumlara ilişkin görüşme |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 6 |
| Tarih | : | 10 .11.2022 |
ALİ ÖZKAYA (Afyonkarahisar) - Sayın Başkanım, ben de İlyas Bey Vekilimiz gibi hocamın sunumunun bir kısmını mecburen koşa koşa, git gel -sağ olsun muhalefet bizi koşturuyor- Genel Kurula gidip geldik, dinleyemedik. Öncelikle teşekkür ederiz, hakikaten istifade ettik, gerçekten teşekkür ediyoruz.
Bir bilim insanının objektif bir şekilde konusunu sunmasından dolayı mutlu olduk. Şimdi, TTK'nin sunumundan, savcının yaptığı ön araştırmadan, sizin beyanlarınızdan havalandırmanın olağanüstü önemli olduğu kanaatinde şüphe yok. Şimdi, TTK diyor ki: "Bizim sistemimiz, mevcudumuz 11.500 metreküp hava basmaya müsait, ihtiyacımız 3.750, eklerle birlikte." Diğer uzmanlar da "Yeterli çalışmayan, ilave cihaz çalışmıyordu." Bu, sonucu etkiledi mi etkilemedi mi? Bununla ilgili -sistemi bildiğiniz için- TTK'nin buradaki sistemi, yedeklerle birlikte yeterli mi değil mi? Bir sorun varsa neden kaynaklandı, nasıl oldu bu patlama konusu?
Teşekkür ediyorum.