| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı (1/529) ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı (1/297) ve Sayıştay tezkereleri a) Vakıflar Genel Müdürlüğü b) Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı c) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ç) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı d) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu e) Atatürk Araştırma Merkezi f) Atatürk Kültür Merkezi g) Türk Dil Kurumu h) Türk Tarih Kurumu |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 1 |
| Tarih | : | 28 .01.2016 |
ERHAN USTA (Samsun) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan, Plan ve Bütçe Komisyonunda bugüne kadar bu yeni yasama döneminde 4 tane torba yasa çıkarttık. Bu konuyla ilgili ine düşünüyorsunuz, bir rahatsızlığınız var mı?
İkinci sorum: Bireysel emeklilikte biliyorsunuz yeni bir duruma geçildi. Burada bunların tasarruf artışı üzerindeki etkisini ölçen bir çalışmanız var mı?
Yani yeni tasarrufa hakikaten neden oluyor mu? Çünkü bu çok maliyetli bir sistem, yaklaşık 3 milyar lira yıllık maliyeti var. Yeni bir tasarrufa neden oluyor mu yoksa tasarruflar kaydırılıyor mu? Onunla ilgili çalışmanız varsa onu almak isterim.
Petrol fiyat düşüşünün 2015 yılı büyümesi üzerine etkisi nedir? Sadece bir rakam...
Konuşmam esnasında sormuştum, eylem planlarında, öncelikle dönüşüm programlarında 2016 için öngörülen yeni programların harcama ve gelir etkisi, harcama azalışı, harcama artışı ve gelir azalışı şeklindeki etkilerinin boyutu nedir?