| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/4527) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 29 .06.2022 |
ORHAN YEGİN (Ankara) - Hepimizi ilgilendiren konu, yorulduk hepimiz, gelin devam edelim.
Şimdi, Bülent Başkanıma cevaben değil de altını çizmek için söylüyorum. "Maliyenin bu yetkiyi aldıktan sonra işi oyalamaması lazım. Belirleme yetkisini alıyor; bu, bir oyalama taktiği gibi olmamalı." diye bir ifadeleri oldu.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Vergi cennetlerinde olduğu için söyledim.
ORHAN YEGİN (Ankara) - Ben bu açıklamayı yapınca, bunun üzerine söyleyince belki bununla ilgili söylemiş olabileceğinizi düşünerek şunu söylemek istedim: Maliye zaten şimdi bizim bu kanuna koyduğumuz yetkiyi kanununla değil de -az önce Ayşe Hanım'ın da bahsettiği gibi- uluslararası anlaşmalardan doğan haklar gereği bilgi toplama yetkisine sığınarak bir tebliğ yayınladı. Bu anlamda, bırakın oyalamayı, kanunu bile olmadan çok daha hızlı bir şekilde harekete geçip bu anlamda 1 milyonun üzerinde bilgi ve belgeyi toplamakla beraber 43 bin, 48 bin civarında da bu yükümlülüklerini yerine getiremeyenlere, getirmeyenlere az önce hepimizin az bulduğu o cezaları kesti. Şimdi, bu cezaları, idari para cezalarını Vergi Usul Kanunu'ndaki tanımlanmış idari para cezalarından da ayırarak daha da misliyle uygulayabilme imkânı istiyoruz.