| Komisyon Adı | : | DİLEKÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Hollanda'da yaşayan Türklerin aile yapısı ve sosyokültürel değerlerinin korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla Dilekçe Komisyonu tarafından yerinde inceleme yapılması talepli 16.3.2022 tarih ve 22494 numaralı Dilekçe hakkında görüşmeler |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 02 .06.2022 |
BAŞKAN MİHRİMAH BELMA SATIR - Sayın Vekilim, bizim Türk hemşehrilerimiz yurt dışına 60'larda, belki daha önce gitmeye başladı, beşinci, altıncı nesil var artık orada. Dolayısıyla, orada çok ciddi sermayedar, çok ciddi siyasette, sivil toplumda, yönetimde olan Türkler var; dolayısıyla bu koruyucu aile işini pekâlâ yapabilecek Türk kökenli vatandaşlar da var; dolayısıyla, onlara bunu, bu sorunu anlatmak lazım. Eğer bir çocuk alınacaksa bir Türk aileye verilmesi en ideali ama oradaki Türk ailelerin de bu konuda duyarlı olması lazım. Belki bizim çalışmamız da buna vesile olur.
AHMET SALİH DAL (Kilis) - Oradaki STK'lere de bunu söyleyebiliriz.
BAŞKAN MİHRİMAH BELMA SATIR - Bunu söylememiz lazım.
Zaten programımızı öyle yapmıştık; ilk toplantıyı oradaki STK'lerle yapacağız, sorunları dinleyeceğiz, önerilerimizi getireceğiz, aynı bu kooperatifçilikte yaptığımız gibi bir çalışma olacak inşallah.
Buyurunuz Sayın Vekilim.