KOMİSYON KONUŞMASI

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Peki, yani bu eğer elektronik ortamda oluyorsa biraz önce Sayın Abdullah Bey dedi ki: "Ya, on dakika medeni ihtiyaç için gider." dedi. E, bu mezat salonuna gelmeyeceğine göre... Yani bu savunma bir sefer yersiz oldu anladığım kadarıyla.

Peki, bu on dakikayı kaldıralım biz. Saat 12'yse 12, 14'se 14. Niye biliyor musunuz? Bu, şunu yapabilir: Çünkü elektronik ortamda en son rakam verilen bedel belli, görünüyor şu andaki uygulama isim belli değil ancak bir adrese teslim anlamında gayrimenkulün ihalesi on dakika uzatılarak birileri kayrılabilir. Bu kayırmayı engellemek için bence ek on dakikayı da kaldırın. Saat 14'se 14, 16'ysa 16 kesin, net süre daha doğru olur. Siz de bu tartışmadan kurtulmuş olursunuz diye öneriyorum.

Teşekkür ederim.

SABRİ ÖZTÜRK (Giresun) - Nasıl kayrılacak Mahmut Bey, bir örnek verin, nasıl kayrılabilir?

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Şöyle olabilir; şu sistemle alakalı artık kim o on dakikada yetkili birim kim ise atıyorum işte, benimle diyalogları iyidir, ya, filan gayrimenkul de gerçekten kupon bir yerdir. "Dostum, bana buna bir on dakika daha verin de ben gireyim yoksa kimse girmeyecek." Yani bu olabilir, binde 1 ihtimal mi, olabilir mi olabilir. Yani onun için... Bence bu on dakikanın niye üzerinde duruyorsunuz ki kaldırın ya.