| Komisyon Adı | : | DİLEKÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Cerrahi Uygulamalardaki Malpraktis İddialarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu Raporu'nun görüşmeleri |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 09 .06.2021 |
BAŞKAN MİHRİMAH BELMA SATIR - Bu raporun diğer etkileri -aslında iki buçuk yıl çalıştık ama- bundan sonra daha fazla olacak çünkü bu rapor yayınlandı. Şimdi, basın, üniversiteler, bu konuda çalışan sağlık kuruluşları, meslek örgütleri bu raporu daha çok incelemeye başlayacaklar ve geri dönüşlerini daha sık alacağız.
Şimdi, ben, burada, bürokrat arkadaşlara da söz vermek istiyorum. Konuşmak isteyen var mı? Özelikle, Ahmet Hoca, sizi dinlemek isteriz; ilk gün de sizi davet etmiştik, sağ olun. Ben bütün bakanlıklara, başta Sağlık Bakanlığına çok teşekkür ederim; ilk günden beri takip ettiler.
Arkadaşlar sürekli çalıştığı için bana not veriyorlar, otuz altı saat bilfiil çalışmışız; katılımcılık ve paylaşımcılığı esas almışız.
Değerli bürokrat arkadaşlarımız, sayın vekillerimizin söylediği konularla ilgili milletvekilli arkadaşlarımız, hocamız cevap verdi ama sizler cevap vermek isterseniz söz verelim; yoksa Sağlık Bakanlığından değerli hocamızı dinleyelim, bir toparlama yapsın, diğer konumuza geçelim. Herhâlde yok bürokrat arkadaşların. Bugünkü konuşmalarda burada sizlerin olması önemli çünkü bunun biz takibini yapacağız, sürekli yazışacağız, sürekli sizleri arayacağız; neticelerini de sizden bekleyeceğiz.