| Komisyon Adı | : | ÇEVRE KOMİSYONU |
| Konu | : | ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu'nun, Marmara Denizi'nin mevcut durumu ve yaptıkları çalışmalar hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 09 .06.2021 |
YUSUF ZİYA YILMAZ (Samsun) - Evet, amaç hasıl oldu. Arkadaşlarımızın çok değerli yorumları oldu. Herkese çok teşekkür ederiz güzel katkıları için başta Sayın Bakan Yardımcımız ve değerli heyetine.
Efendim bir kere bu Kocaeli'deki 7 ilin ortaya koyduğu bu inisiyatifi çok değerli buluyorum. Bu inisiyatif orada her siyasi görüşten insanın veya partinin, belediyenin olduğu bir inisiyatifte bir eylem birliği ve burayla başlayan bir aksiyon. Çok anlamlıdır diye düşünüyorum ve bu aksiyonun bizim Komisyonumuzda da aynı inisiyatif, aynı aksiyona dönüşmesi beni çok mutlu etti. Burada hepimiz bilimin, ilimin işte bu sorunlar veya buna benzer çevre sorunları ortaya çıktığında bunların insanlığın ortak problemleri olduğunu, bu ortak problemlerin çözümünde -biraz önce de arkadaşlarımızın sıkça söylediği gibi- belki şey olmayabilir, partilerüstü olabilir, muhakkak ki siyasi olmayabilir ama partilerüstü olmalı karar ve kanaatimi ben de ifade ediyorum ve Kocaeli'deki bu 7 ilin ortaya koyduğu inisiyatifi takdirle karşılıyorum ve o inisiyatifin Komisyonumuzda da devam ettirilmesi taraftarıyım.
Teşekkür ediyorum.