KOMİSYON KONUŞMASI

BAŞKAN MUSTAFA SAVAŞ - Sözlerimin başında, hain terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak alıkonuldukları mağarada alçakça şehit edilen 13 vatan evladımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Değerli üyelerimiz, bildiğiniz üzere, Komisyonumuz denetim kapsamında bulunan kuruluşların 2017 ve 2018 hesap yıllarına ait üst komisyon toplantılarımıza kasım ayında başlamış ve 7 kuruluşumuzun denetimlerini gerçekleştirmiştik. Planladığımız denetim programımızla da yaklaşık iki aylık süre boyunca, merkezi Ankara'da olan kuruluşlarımızın denetimlerini tamamlamayı öngörüyoruz. Mayıs ve haziran aylarında da kalan kuruluşlarımızın denetimlerini tamamlayarak 2017 ve 2018 yılları denetimlerini bitirmeyi planlıyoruz. Komisyon toplantılarımızın kurumlara ve ülkemize katkı sağlamasını temenni ediyor, toplantılarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Değerli üyelerimiz, daha önce de vurguladığımız üzere, içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisi nedeniyle sayın milletvekillerimizden yapacakları konuşmaları Komisyon üyelerimiz için azami on dakika, Komisyon üyemiz olmayanlar için beş dakika içinde tamamlamalarını rica ediyorum.

Gündeme geçiyoruz.