| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2019 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleriyle İlgili Denetim Raporlarının Komisyonda görüşülme usul ve esasları hakkında görüşmeler |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 27 .01.2021 |
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Kısa bir ilave yapmak istiyorum. Bu konuda milletvekili arkadaşlarımızın tereddüt etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yasanın vermiş olduğu bir yetkiyi kullanan arkadaşlarımızın rapordaki "gizli" ibaresine hiç takılmaması lazım. Bu yetkide tereddüt etmek, Başkandan bir yol çizmesini, yol tarif etmesini beklemek son derece yanlış.
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Teşekkür ediyorum. Doğru, aynen ben de bunu ifade etmek istiyorum. Bunun mercisi ben değilim.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Bir örnek vermek istiyorum size: Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği Anayasa Komisyonunda görüşülürken Komisyon Başkanı Sayın Mustafa Şentop tutanaklara özellikle geçirilmek kaydıyla bir değerlendirme yapıyor, "İleride uygulayıcılara yol göstermek üzere" diyor ve bunu aynen söylüyor: "Bu madde, orada öngörülen tarih itibarıyla var olan dokunulmazlık dosyalarıyla ilgilidir. Dönem sona erip kişi yeniden milletvekili olursa yeniden dokunulmazlık kazanır. Yeniden dokunulmazlık kazandığı andan itibaren bu maddeyle kaldırılan dokunulmazlık da ortadan kalkmış olur. Dolayısıyla, yargılamak için yeniden Meclisin o milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırması gerekir." Buna rağmen, mahkeme Sayın Enis Berberoğlu hakkında Sayın Şentop'un açıklamasına katılmadı, onu tekzip eden bir uygulamaya gitti. Yani Başkandan güvence vermesini beklemeyi son derece yanlış buluyorum, son derece yanlış.
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Çok teşekkür ediyorum, sağ olun.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Yetki Komisyonundur, Genel Kurulundur.
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Bütün hepimiz milletvekiliyiz, hepimizin de milletvekili olarak yetkilerimiz var, onları da kullanacağız.
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Elbette, elbette; yasa denetim görevini vermiştir, milletvekili denetimini yapar.
Teşekkür ediyorum.