KOMİSYON KONUŞMASI

HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Sunumda da söylemiştim, sizden şunu rica ediyorum: Mevcut OECD ülkelerindeki e-devlet uygulamalarında kullanıcının sayısı, nüfusa oranı nedir, bizde nedir? İki, e-devlet içeriğindeki konu başlıkları olarak onlarda hangi noktaya gelmiştir, biz hangi noktaya geldik? Üç, kullanıcı sayısına özdeşleştiriyorsunuz ama 1 kez de kullanan var bunu, 20 kez de kullanan var, yine, tespit edebilirseniz tabii, mutlaka bu verilerin bağlı olduğu bir hesap da vardır, e-kullanıcıların bu sistemi ne kadar süreyle kullandıkları yıl içerisinde, böyle bir oran verebilirseniz sevinirim. Yani, bunu yazılı olarak talep ediyorum ben. Varsa bir bilginiz de, örnekleyeceğiniz bir şey varsa söyleyin ama yazılı talep ediyorum.

TÜRKSAT AŞ GENEL MÜDÜRÜ ENSAR GÜL - Sayın Vekilim, onu hazırlayacağız. Sadece bir bilgi verebilirim: 9 milyon kişi her ay aktif olarak kullanıyor.

HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Onu soruyorum zaten, ne kadarı aktif diye.

TÜRKSAT AŞ GENEL MÜDÜRÜ ENSAR GÜL - Yani o 20 milyon kişiden bir kişi 1 kez bile kullansa o 20 milyonun içerisinde.

HAYDAR AKAR (Kocaeli) - İşte, ben şimdi 20 milyonun içerisine girdim. Şimdi ne kadar aktif kullanıcı sayısını ve süresini soruyorum ki bellidir süreler çünkü sistemde, tutuluyordur bunların "log"ları.