KOMİSYON KONUŞMASI

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Sayın Başkanım, öncelikle, 2021 yılı bütçenizin, yani Kamu Denetçiliği Kurumunun, Sayıştayın bütçelerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Sayın Başkanım, 2020 yılının Ağrı Doğubeyazıt'da bulunan İshak Paşa Sarayı yılı olması için hem kamuoyunda bir deklarede bulunmuştuk, hem de 2 kez Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu arz etmiştik; ancak, Türkiye Büyük Millet Meclisinin -yani daha doğrusu Başkanlığının- 100'üncü kuruluş yılı olması ve Antalya Patara'da bulunan Sultan Abdülhamit döneminde yapılan binanın bu yıl restore edilmesi nedeniyle, bu özelliğinden dolayı, 2020 yılı ve 2021 yılının "Patara Yılı" olmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı. Dolayısıyla şunu arz etmek istiyorum -elbette ki hayırlı uğurlu olsun- bu anlamda da ilimizde belki ilk kez olmak kaydıyla, acaba Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başkanlık olarak, bir sembol olarak Ağrı'da bir Türkiye Büyük Millet Meclisi evi yapabilir mi, yapılabilir mi? Ben o vesileyle bunu dedim, özellikle sizlere arz edeyim; bu bir.

İkincisi de; yine, özellikle, burada genç milletvekillerimiz var ama burada hiçbir sosyal donatı alanı yok. Acaba, bizim halkla ilişkiler binasının alt kısmında bir spor alanı yapılabilir mi? Yine bizim özellikle... Ben öncelikle teşekkür ediyorum bu yeni açmış olduğunuz lokanta için, o alanın tam karşısında tel örgüyle çevreli yeşil alanlar var; dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin içerisinde tel örgü alanlarının çıkarılması bana göre uygun olur, bunu da takdirlerinize arz ediyorum.

Çok teşekkür ediyorum.