KOMİSYON KONUŞMASI

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Şimdi, teknik olarak Komisyon görüşmeleri başlayana kadar ve gündeme alınana kadar mümkün yani Komisyon görüşmeleri başlayana kadar mümkündü.

OTURUM BAŞKANI ALİ ÖZKAYA - Genel Kurulda kanunlaşıncaya kadar.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Hayır, şunu söyleyeyim, siyaseten imza koymak şudur zaten: Birazdan genelinden maddelere geçilmesine "kabul" oyu kullanırsınız, siyaseten imzayı atarsınız. Tamamına "kabul" oyu kullanırsınız, kanunun bitmiş hâline yani müzakeresini uygun gördüğünüz gibi bitmiş hâline de katılırsınız, o konuda Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Sadi Bilgiç'in kişisel müktesebatından daha geniş bir Parlamento deneyimine sahiptir.

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (Isparta) - Kesinlikle.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Ama bu konuda söyleyeceğim şu: Ben sizin niye imza koyduğunuzda değilim ama gerçekte şöyle bir şey denince: "Ben diğer siyasi partilerle de görüşeceğim." Şunu dese "Ben hazırlıyorum, başvuran olursa imza atabilir." onu da düşünebilirdi milletvekilleri. "Diğer siyasi partilerle de görüşeceğim." deyip ertesi gün kanununun verildiğini görünce buradaki eksikliğe işaret ettik.

Bir de Sayın Bilgiç şunu ifade etmeme izin verin.

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (Isparta) - Bürokratlar da "Böyle bir açıklaması olmadı Sayın Başkanım." diyorlar, ben onu sordum, kusura bakmayın.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Nasıl? O zaman zaten o yüzden herhâlde ben Grup Başkan Vekiliyim, arkadaşlar da bürokrat çünkü siyaseti biz yapacağız, onlar görevlerini yapacaklar.

Şimdi, ben çok net bir şey söyleyeyim "Geçmişten bir husumeti sürdürmemek önemli." diyorsunuz ya, örneğin, mesela Cumhuriyet Halk Partisinin burada olması önemli, Milliyetçi Hareket Partisiyle birlikte bu imzayı atmış olmanız önemli çünkü bir darbe bildirgesini okuyan dönemin kudretli albayı partinin kurucudur ama daha sonra, burada, siz birlikte bir iş yapıyorsunuz ve...

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (Isparta) - Hüseyin amcamın dünüdür zaten sorun yok yani.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Ya, dünür müdür konuşmuyoruz.

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (Isparta) - Yani o ayrı bir şey.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sizin anlamadığınız şu: Bugün Milliyetçi Hareket Partisinin burada bulunması önemli, CHP'nin bu açıklamaları önemli ama bunun yanında "Hüsamettin Cindoruk'la ilgili şu var, o yüzden oraya çağrılmadı, bu var, bu yüzden biz imza attırmadık." Bu doğru değil. Biz kimseyi dışlamayın, bu özel uzlaşı alanında gündelik siyasi yaklaşımlarınız bir kısıtlayıcılık, bir ötekileştiricilik içermesin demek istedik, yoksa kimin kimin damadı olduğunun veya Yassıada'da görev yapmış genç bir avukatın, bir meclis başkanının, o partiyle özdeşleşmiş kişilerle ilgili sizin kişisel angajmanlarınızın bu meseleyle ilgilisi yok; ben onu söylemek istedim.

Teşekkür ediyorum.