KOMİSYON KONUŞMASI

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Tabii, talihsiz buluyorum bu tür tartışmaları. Komisyonun başından bu yana bu polemik konusu da oldu, biz de Milliyetçi Hareket Partili üyeler olarak ilk günkü tavrımız neyse onu devam ettirdiğimizi baştan ifade etmek isterim.

Şimdi, Özgür Bey'in düşüncesine saygı duyarım, o görüşünü ifade etti "Ben böyle düşünüyorum, böyle tutum alacağım." dedi, o da kendi takdiridir ancak onu da doğru bulmadığımı da ifade etmek istiyorum.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Katılmadığınızı...

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Evet, katılmadığımı...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Katılınmaması kadar doğal bir şey yok.

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Tabii.

Şimdi, Komisyona verilen dilekçe de olduğu için tabii, görüş serdetmemizde de fayda var. Yani, burada 17 kişilik bir uzmanlar heyetinin oluşturulması, böyle bir ziyaretin yapılması, çalışmalara başlaması, bu da bir düşüncedir, gidebilir ama Komisyonun yerine ikame edilemez. Komisyon, neticede Komisyondur, görevleri, yapacakları, sınırlar da bellidir. Ya gidilir ya gidilmez. Ha bundan sonra gidilirse ne olur? Vallahi, yani, doğrusu bu işin biraz da -ne diyelim- neşesi kaçtı desem zaten böyle neşeli bir iş değil, tadı kaçtı desem tadı olan bir iş değil ama şeyi hoş değil, yani gitsen de neticede bu polemikler yaşanacaktır, gitmemek belki bu saatten sonra daha mı hayırlı olur diye düşünmüyor da değilim fakat Komisyon faaliyetlerini... Ben iyi hatırlarım, sigarayla ilgili geçen dönem, 23'üncü Dönemde 2008 yılında bir yasa çıkmıştı. O zaman da öğrenmiştim, Komisyon İrlanda'ya mı, İzlanda'ya mı ne gitmiş. Ben de dedim ki: "Yahu bu Komisyonun İzlanda'ya, İrlanda'ya gitmesine gerek yoktu, Manisa Defterdarlığında benim sigarayla yaptığım kampanyayı inceleseydi yeterli olurdu." diye Genel Kurulda espri yaptığımı da hatırlıyorum. Önemli olan azami neticeyi almak. Ben bu anlamda Hasan Bey'in düşüncesine de katılıyorum. Yerinde görmek, elle tutup, gözle görmenin faydası farklı oluyor. Bu bir turistik gezi de olmayacak. Neticede kamu kaynağı kullanılarak olur ama "Ben gidersem kendi paramla giderim." Böyle bir şey de olmaz, ona Komisyon üyesi olarak şiddetle karşı çıkarım. Komisyonun bir kararı olur, o karar çerçevesinde yapılır veya yapılmaz.