KOMİSYON KONUŞMASI
| Komisyon Adı | : | (10 / 1058, 1071, 1108, 1220, 1288, 1369, 1464, 1559, 1560) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Oğuz Tüzün'ün, Kriminal Daire Başkanlığının yapısı, neler yaptıkları ve yapmayı planladıkları hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 18 .12.2019 |
AHMET ŞIK (İstanbul) - Toplarla taşlama yapılıyor ya benzer bir özellik gösteriyor olabilir mi? Yani modeli öyle olabilir mi buradaki izlerle karşılaştırdığımızda?
PROF. DR. HAKAN KAR - Kriminalde UV ışık altında bakılmış, DSC cihazıyla UV ışık altında bakılmış ve görsel bir desen görülmüş sadece, gözle görülmüş. Şimdi ikinci aşamamız: "Bu nedir?" noktasında bu kadar spekülasyon yapılacağına bu gönderilir, çalışılır, o lastik mi, o kirin, izin, boyanın ne maddesi olduğu ortaya çıkar.
BAŞKAN CENGİZ AYDOĞDU - Yani "elbise üzerinde yeni bir inceleme" diyorsunuz.
PROF. DR. HAKAN KAR - Evet.
AHMET ŞIK (İstanbul) - Teşekkürler.