| Komisyon Adı | : | (10 / 242, 349, 392, 394, 397, 401) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Tohum Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin'in, erken tanının ve 0-3 yaş arası otizmli çocuklarda eğitimin önemi, otizmlilerin eğitim ve istihdamı ile çözüm önerileri hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 13 .06.2019 |
Şimdi, aslında dünyada şöyle bir şey var, deniyor ki: Ben o zaman AGİT üyesiydim daha önceki milletvekilliğimde, orada "Devlet ülkeyi tek başına yönetmesin, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle beraber, üçü yönetsin." deniyor. Tabii, Mehmet Ali Bey'in dediği çok önemli, özel sektör kısmı var, STK'ler burada, Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklarımız burada, devlet burada; yani demek ki başarıda bu iş birliği önemli bir unsur. İnşallah biz de bunu gerçekleştirelim.
Sayın Başkanım, Tohum Otizm Vakfı Başkanımız, arkadaşlarımızın sorularına çok kısaca cevap verirseniz çok memnun oluruz; çok da vaktimiz kalmadı, hemen öbür arkadaşlara geçmemiz lazım. Tabii şunu da söyleyelim: Sadece Otizm Vakfı yok, diğer meclisler ve vakıflar var, Türkiye'de gönüllü kuruluşlar var, onu da belirtelim.