KOMİSYON KONUŞMASI

BAŞKAN - Toplantıya katılan arkadaşlarımızı önce açıklayayım: Sağlık Bakanlığından arkadaşlarımız var. Halk Sağlığı Genel Müdürü Doçent Doktor Fatih Kara; Ruh Sağlığı Dairesi Başkanı Uzman Doktor Esra Alataş; hoş geldiniz. Çocuk Gelişimci Rabia Madan Özdemir; hoş geldiniz.

Bugün arkadaşlarımız bize sunum yapacaklar. Arkadaşlarımızı hem bizler dinleyeceğiz hem de uzman olarak çalışmayı düşündüğümüz arkadaşlar da var, onları da sizinle tanıştıracağım. Ayrıca sizlerin de önerilerini alacağız daha sonra.

Şimdi, buradaki çalışma tarzımız şöyle: Bugün arkadaşlarımız bize sunum yapacaklar yani Bakanlığımız ne yapıyor, ne yapmayı düşünüyor, önce hep beraber biz de dinleyeceğiz, siz de dinleyeceksiniz; yarın da Millî Eğitim Bakanlığını dinleyeceğiz; perşembe günü de Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarını dinleyeceğiz. Bu arada da arkadaşlar, arzu ederseniz, bazı sivil toplum örgütlerini de bugün almadık ama onları da dinleyebiliriz.

Değerli arkadaşlarım, Sağlık Bakanlığımız böyle hassas bir konuda neler yapıyor, neler yapmayı düşünüyor, bizi bilgilendirecekler. Biz not alacağız, değerlendireceğiz, önümüzdeki çalışmalarımızı da bu kapsamda belirteceğiz. Örneğin şimdi bu çalışmamız şu değil: Yani Bakanlık şunu yaptı, niye bunu yapmadı şeklinde bir değerlendirmemiz olmayacak ama daha sonra sizleri zaman zaman, hatta sürekli bu toplantıya alacağız. Yapılması gerekenleri biz tespit edeceğiz tabii, yapılanları tespit edeceğiz. Özellikle bu sivil toplum örgütlerinden gelen önerileri dikkate alacağız, uzmanlarımızdan gelen önerileri dikkate alacağız ve inşallah çok güzel, verimli bir çalışma yapacağız. Bu konuda her türlü öneriye açık olduğumuzu özellikle ifade ediyorum ve şimdi arkadaşlarımızı dinleyelim.

Buyurun.