KOMİSYON KONUŞMASI

Tabii dile getirilen hususlarla ilgili olarak genel bir değerlendirme yapmam gerekirse Merkez Bankası ve Varlık Fonu'ndan bir brifing alma hususunda, Varlık Fonu'nu aslında bu hafta yapacaktık ancak mevcut kanun teklifi gündeme gelmesinden dolayı bunu erteledik. Merkez Bankasıyla da arkadaşlarımızın görüşmeleri sürüyor, önümüzdeki günlerde hem Varlık Fonu hem de Merkez Bankasını alacağız ve onları dinleyeceğiz.

Diğer taraftan Sayın Kuşoğlu'nun TÜİK ve Sayıştayla ilgili talebini de yine ilgili kurumlarla görüşüp, onları da davet edip Komisyonumuzun talep ettiği, Komisyonumuzun dile getirdiği hususlar varsa onları da ilgili kurumlara aktaracağız.

Bir diğer konu, tabii, bu torba yasa teklifleriyle ilgili olarak, özellikle yeni hükûmet sistemine geçişle birlikte doğal olarak birçok bakanlıkların, birçok eksiklikleri söz konusu olabiliyor, talepleri söz konusu olabiliyor ama zaman içerisinde bunun azalacağını düşünüyorum.

GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Artıyor Başkanım, azalmıyor artıyor.

BAŞKAN - Bir diğer husus, Sayın Tatlıoğlu ve yine Kuşoğlu tarafından dile getirildi özellikle gelen kanun teklifleriyle ilgili -aslında bunu Sayın Paylan da dün ifade etti- daha detaylı ve önceden çalışma imkânına kavuşacak bir altyapının oluşturulması ve ilgili kurumların önceden dinlenmesi hususu ki dün parti sözcülerimizle bir araya geldik, konuştuk, tartıştık. Açıklığa kavuşmayan konular vardı, bu sabah tekrar ilgili kurumları çağırarak görüşlerini de aldık ama bunları -Sayın Tatlıoğlu'nun da ifade ettiği gibi- belki biraz daha geniş, kapsamlı, biraz daha detaylı yapmamız gerekecek bundan sonraki süreçte.

Dile getirdiğiniz hususlarla ilgili olarak ben her birinize çok teşekkür etmek istiyorum.