KOMİSYON KONUŞMASI

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) - Sayın Başkanım, teşekkür ediyorum.

Sayın Bakanım, Sayın Başkanım bana konuşma izni vermedi ama bir teşekkür etmek istiyorum.

Birinci teşekkürümüz, özellikle Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay'a...

BAŞKAN - Kayıtlara "Konuşma izni vermedi." diye giriyorsunuz, ben defaatle "Konuşmak isteyen var mı?" diye sordum, bu şekilde tutanaklara girsin.

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) - Tamam.

Ben geldiğimden beri ışığım yanıyordu işin açıkçası ama olmadı...

BAŞKAN - Sordum, "Soru mu soracaksınız?" diye sordum.

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) - Peki, teşekkür ediyorum.

Şöyle: Libya'da gerçekleştirilmekte olan bir toplantı vardı, bu toplantıdan dolayı da özellikle Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız hassasiyetlerinden dolayı tepki göstermiştir ve neticesiz kalmıştır, bu da sizden gelen bir bilgi doğrultusunda çok teşekkür ediyorum.

İkinci teşekkürüm hassaten sizlere ve dolayısıyla zatıalleriniz döneminde ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında Türkiye gerçekten küresel liderlik vasfını bu dönemde çok büyük merhaleyle katetmiştir ve ülkemizin önünü açmıştır.

Sizin döneminizde, özellikle İstanbul'daki Dörtlü Zirve ve Soçi Zirvesi'nde, İdlib'deki kanın durdurulması konusunda, buradaki sizin hassasiyetiniz ve çalışmalarınızı gerçekten takdir ediyorum.

Üç, Birleşmiş Milletlerde...

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) - Dört, yine Irak'taki yeni hükûmetin kurulması sürecinde Türkiye'nin masada olması, gerçekten masada olması hasebiyle burada sizin zatıalilerinize şahsınızda teşekkür ediyorum.

Beş, Türkiye özellikle insani yardım açısından tüm dünyada 1'inci sırada.

2019 yılı bütçenizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.