KOMİSYON KONUŞMASI

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Bu cenazeye katılmak için çıkanlar oluyor mahkeme kararıyla, orada para ödenmesi talep ediliyor.

BAŞKAN - Yasal düzenleme yaptık onunla ilgili. Neden dolayı para ödenmesi talep ediliyor?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Uygulamada askerlerini...

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRÜ ŞABAN YILMAZ - Sevke gidiyor, ücretini kendisi karşılaması gerekiyor.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Bu konuda herkes karşılayamıyor yani bununla ilgili bize de başvurular var. Çünkü cenaze başka bir şey yani.

BAŞKAN - Ya, aslında Genel Müdürüm yani bunların bir şekilde hani bu özellikle cenaze nedeniyle... Gidemeyen oluyor mu peki?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Oluyor, oluyor, gidemeyenler olduğu için söylüyoruz.

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRÜ ŞABAN YILMAZ - Yani çoğu gidiyor Sayın Başkanım. Ancak tabii bu yasa gereği bu şeyleri yatırması gerekiyor, asgari masrafları, yakıt ücretlerini yatırmasını gerekiyor, onun dışında biz herkese yardımcı oluyoruz.

BAŞKAN - Peki, anlaşıldı konu.

Sayın Genel Müdürüm, şimdi cevap verebileceklerinize cevap verin, daha sonra verebileceklerinize, daha sonra cevaplarını arkadaşlarımıza gönderirsiniz.

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRÜ ŞABAN YILMAZ - Sayın Başkanım, sayın vekilimiz Bitlisli bir teyzeden bahsetti.

BAŞKAN - "Yirmi yedi yıldan beri çocuğuyla görüşemiyor." dedi.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Yani bana gelen başvuruyu...

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRÜ ŞABAN YILMAZ - Eğer bu kişinin başvurusu varsa biz bakalım, şartlarında da bir sıkıntı yoksa Diyarbakır'a hemen gönderelim onu.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Ben kendim de başvuru yapayım.

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRÜ ŞABAN YILMAZ - Yok, kendisi başvuracak. Mahkûmun kendisi yapması gerekiyor başvuruyu, ailesi de yapabilir.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Yapmışız. Danışmanım bilgi veriyor, yeni bilgi, kendisi de cezaevinden yapmış, reddedilmiş, annesi de onuncu ayda yapmış.