| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi (1/276) ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı (1/275) ve Sayıştay tezkereleri a)Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı b)Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu c) Nükleer Düzenleme Kurumu ç)Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü d)Türkiye Atom Enerjisi Kurumu e)Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü f)Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü g)Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 02 .11.2018 |
EKREM ÇELEBİ (Ağrı) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Sayın Bakanım, Ağrı'ya geldiniz mi bilmiyorum ama Ağrı tabii, belki 81 ilimizin içerisinde gerçekten Türkiye'mizin en güzel illerimizden bir tanesi. Dolayısıyla birinci sorum şu: Petrol ve doğal gaz çalışmaları için Ağrı ilimizde 2019 yılında herhangi bir çalışma olacak mı?
İki: Ağrı Dağı eteklerinde özellikle bazalt taşları müthiş derecede fazla. Bu konuyla ilgili olarak MTA'nın herhangi bir çalışmasının olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Üç: Özellikle Diyadin'de -ben biraz önce konuşmamda da onu söyledim- inanılmaz derecede bir termal suyumuz var yani müthiş bir şey ve bir de orada altın rezervimiz var, şu anda da bir şirkete verilmiş -onu da biliyorum- bunlarla ilgili... Bir de mermerimiz var. Bu mermerin özellikle iç piyasa bünyesine dağıtılması konusunda Bakanlığınızca bir çalışma olup olmadığını sormak istiyorum.
Yine, bizim Patnos ilçemizde ve Tutak'ta, 2014 yatırım programında da 3 tane HES'imiz vardı, bunlarla ilgili bir çalışma var mı? Yine aynı şekilde Eleşkirt ilçemizde enerjiye yönelik bir barajımız yapılacaktı -ben sordum, 2019 yılı yatırım programınızda yok- buna ilişkin bir bilgilendirme olursa sevinirim.
Çok teşekkür ediyorum.