KOMİSYON KONUŞMASI

ADNAN YILMAZ (Erzurum) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Sayın Genel Müdür, bundan yaklaşık kırk yıl önce ben de Atatürk Orman Çiftliğinde Zirai Donatımda hizmet yapmış biriyim. Hakikaten, göreve geldikten sonra, öncelikle sizin yeni görevinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Komisyonumuza katılan eski Bakanımıza da hoş geldiniz diyorum. Şeref verdiler, çok memnun olduk tabii, sizi burada görmekle.

Kırk yıl önceki Atatürk Orman Çiftliğinde, Devlet Demir...

ALAATTİN YÜKSEL (İzmir) - Zirai Donatım da mı?

ADNAN YILMAZ (Erzurum) - Evet, Zirai Donatımda çalışıyordum.

Bulunduğu gibi, Zirai Donatım Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü vardı. Burası tarım arazisi falan değildi, ağaçlanma yoktu, depolar vardı, idare binası vardı. Şimdi, buranın yerine, yine özelleştirdikten sonra bir kamu kurumu olan İçişleri Bakanlığının Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edildi, burada devam ediyor. Akabinde, bir traktör fabrikası, onun yanında da şu an mevcut, eski devlet üretme çiftliği, şimdiki adıyla TİGEM mevcuttu.

Bu, Atatürk Orman Çiftliğinde kokoreççi, köfteci, kebapçı dediğimiz yerler kırk yıl önce neyse şu anda da durumu aynı Sayın Genel Müdür. Çok önemli. Yani burada gerek kira bakımından kâr edecek diyorsunuz, rant... Orada bir de Atatürk Orman Çiftliğinin satış reyonu var.

Şimdi, bu Atatürk Orman Çiftliğinde ürettiğiniz ürünler çok kaliteli ve lezzetli olduğu için çok çabuk satılıyor ve genellikle mağazalarda bu ürünleri hemen bulamıyoruz. Bu pazarlama ve ürün tedarik konusunda ne gibi bir yenilik yapmayı -geldiniz, çiçeği burnunda bir genel müdürsünüz- düşünüyorsunuz? Bu çok önemli. Ürün yelpazesini genişletmeyi düşünüyor musunuz? Bu da bizim için çok önemli.

Bu bakımdan, sözlerime son verirken teşekkür ediyorum.