KOMİSYON KONUŞMASI
| Komisyon Adı | : | KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünün (EÜAŞ) ve bağlı ortaklığı Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Genel Müdürlüğünün 2015 ve 2016 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşmeleri |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 18 .10.2018 |
LÜTFİ KAŞIKÇI (Hatay) - Sayın Başkanım, teşekkür ederim.
Sayın Genel Müdürüm, özellikle narenciye cenneti olan ve bölge ekonomisine büyük katkı sunan İskenderun Körfezi'nde yapılması planlanan termik santral sayısını öğrenmek istiyorum. Bugün için bu körfezde alınan termik santrali lisans sayısının kaç olduğunu aynı zamanda.
Merak ettiğim bir şey daha var: İki termik santral arası mesafenin minimum ne kadar olduğu, bu mesafenin ayrıca hangi kriterlere göre belirlendiği.
Son olarak da; bölgede yapımı tamamlanan bir HES var, Karaçay Barajı. Bu barajın hâlen devreye sokulmamasının önündeki engellerin neler olduğunu da öğrenmek istiyorum.
Teşekkür ederim.