| Komisyon Adı | : | (10 / 518) Esas Numaralı Meclis Araştırma Komisyonu |
| Konu | : | Beşler Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çakmak'ın, glütensiz gıda üretimini sosyal sorumluluk projesi olarak gördükleri, bu ürünlerin üretiminde ve dağıtımında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 09 .11.2017 |
DURMUŞ ALİ SARIKAYA (İstanbul) - Yine, teşekkür ederek gayretlerinize, bu soruyu affınıza sığınarak soracağım. Benim ailemde de bir çölyak hastası var. Ben hem yerli ürünleri kullanıyorum hem yabancı ürünleri kullanıyorum. Tabii, yeni başladınız siz, arada çok büyük tecrübe farkı var ve yaşanmışlık farkı var. Yabancı bazı markaları yerken ailecek daha çok tercih etmek durumunda kalıyoruz. Mesela, bazı yerli firmaların -sizi kastetmiyorum- ürünleri çok geç pişiyor, piştikten sonra o sofraya getirdiğimiz zaman kızım çok yemek istemiyor.
BEŞLER GRUP GIDA MÜHENDİSİ KÜBRA YAĞIZ - Sert olduğundan mı bahsediyor yoksa yumuşak olduğundan mı?
DURMUŞ ALİ SARIKAYA (İstanbul) - Sert oluyor, çok geç pişiyor, tatta da bazı sıkıntılarımız var. Bunu geliştirmek için mutlaka AR-GE çalışmalarınız devam ediyordur.
BEŞLER GRUP GIDA MÜHENDİSİ KÜBRA YAĞIZ - Tabii ki biz AR-GE'yi bitirdik, ÜR-GE çalışmalarımız devam etti bu konuda. Normal makarna ile zaten glütensiz makarna arasında... Bizim normal makarnamız yedi dakika ila dokuz dakika arasında fakat glütensiz makarnalar altı dakikada pişiyor. Yani herhangi bir sert tadımla ilgili müşteri şikâyeti almadık fakat altı dakikadan fazla normal makarna gibi pişiren müşterilerimizden geri dönüş olarak hamurlaşma problemi aldık, onları da karşı tarafa bilgi vererek düzelttik.
DURMUŞ ALİ SARIKAYA (İstanbul) - Yani, belki bir bilgi paylaşımıyla, yurt dışıyla... Sizi de İtalya'ya yollamış şirket, teşekkür ediyorum.
BEŞLER GRUP GIDA MÜHENDİSİ KÜBRA YAĞIZ - Yani şöyle düşünüyorum: Makarna üreten yerli firmalarda sertlik problemi varsa bu içerisinde kullanılan kıvamlaştırıcıyı sağlayan gamların miktarıyla yani formülle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
DURMUŞ ALİ SARIKAYA (İstanbul) - Peki, teşekkür ederim.