KOMİSYON KONUŞMASI

MUSTAFA KALAYCI (Konya) - Teşekkürler Sayın Başkanım.

Sayın Bakanım, maddenin yürürlük tarihine bakıyorum, 1/1/2018. Şimdi şunu söyleyeceğim: Siz "Bu, taşeronu tümüyle kapsamıyor." diyorsunuz ama bence bu maddeyi çekin, o taşeronla ilgili yapacağınız düzenlemeyle getirin. Niye? Bu çünkü açıkça bir çelişki ortaya koyuyor yani Sayın Başbakan, Sayın Çalışma Bakanı, sizler "Yeni yıla girmeden bu taşeronla ilgili yasa tasarısı gelecek." dediniz.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Ama onunla sınırlı değil ki bu.

MUSTAFA KALAYCI (Konya) - Onu kapsıyor Sayın Bakanım yani 4734/62'ye bakarsanız ağırlıklı olarak taşeron şeyini kapsıyor.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Yardımcı işler bakımından yeni sistemde de devam edecek, orada bir sıkıntı yok ki.

MUSTAFA KALAYCI (Konya) - Yani hizmet alımı...

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Yani bizim kamuya almış olmamız demek kamunun ihtiyaçları çerçevesinde...

MUSTAFA KALAYCI (Konya) - İşte o taşeron yasasıyla netleşecek Sayın Bakanım.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Ama burada bir genelleme...

MUSTAFA KALAYCI (Konya) - Bir "asıl iş" dendi, "yardımcı iş" dendi, sonra "hepsi" dendi; Sayın Davutoğlu "Hepsini kapsıyor." demişti. İlk başta eylem planınızda doğru, "Asıl işler için." demiştiniz ama bu iş öyle bir karıştı ki madem bir düzenleme yapılıyor gelecek tasarıya konması daha doğru olur düşüncesindeyim. Değilse bu 1/1/2018'de yürürlüğe girecek bu madde, taşeron çalıştırmaya devam edecek kurumlar. Çalıştıracağı taşeron işçi sayısı ve vereceği ücretleri için uygun görüş alacak. Bu madde onu düzenliyor. Yani bu çelişki olur Sayın Bakanım.

BAŞKAN - Teşekkür ederim.