| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Komisyonun çalışma usul ve esasları hakkında görüşmeler |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 14 .11.2016 |
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Değerli arkadaşlarım, bugün gazetelerde Komisyonumuzla ilgili bir haber vardı, onunla ilgili olarak söz aldım.
Biliyorsunuz, çok yoğun çalışıyoruz, birçok zaman günde -Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı çok büyük bir bakanlık olduğu için tek bakanlık olarak inceliyoruz ama- en az 2 bakanlık ve onlarla ilgili kurumları inceliyoruz, çok yoğun çalışmalar yapıyoruz, hepimiz yoruluyoruz, hepimiz sıkıntı içerisinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ama bunu yaparken de kesin hesapla yani bu sene yaptığımız 2015 yılıyla ilgili olarak ayrı bir komisyon oluşmadığı için hem 2017 bütçesini hem 2015 kesin hesabını bir arada mevzuata göre de değerlendirmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz, ben Komisyon üyesi bir milletvekili olarak on dakika en fazla yorum yapabiliyorum, bir dakika da soru sorabiliyorum, diğer arkadaşlarımız için de öyle, dışarıdan gelenler de beş dakika.
Şimdi, bugün bir bakanın demeci var: "Çok çalıştık, uğraştık ama gittik, baktık ki muhalefet birbirine girmiş, bize soru bile sormadılar, çok rahat bir şekilde çıktık." Biz muhalefetle birbirimize hiçbir zaman girmedik, iktidarla da birbirimize girmedik.
BAŞKAN - Nerede oldu bu ya?
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Burada böyle olmuş Komisyonda.
Zaten, HDP milletvekilleri yok, muhalefet olarak MHP ile biz kalıyoruz. Bizim birbirimize girmiş olmamız da söz konusu değil, biz iktidarla da birbirimize girmedik. Bu çok tabii, terbiyesizce bir yorum ama bunun şöyle bir sebebi de var: Sayın Başkanım, kesin hesabın ayrı görüşülmemesi, ikisinin bir arada görüşülmesi, gerçekten vakit olmaması, birçok değerlendirmenin yapılmaması bakanlarda da böyle bir şey uyandırmış.