| Komisyon Adı | : | (10 / 276, 277, 278, 279) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Komisyon çalışmalarında bilgisine başvurulacak isimlere ve Komisyonun çalışma usul ve esaslarına ilişkin görüşme |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 25 .10.2016 |
ZEKERİYA BİRKAN (Bursa) - Şöyle, az önce Mithat Bey bu makul süreden bahsetti, doğru bir şey makul süre ama makul sürenin ne olduğu da yani tecrübe edilen duruma göre değişiyor.
Şimdi, burada şöyle bir şey var: Biz şu anda 7'nci toplantıyı yapıyoruz ve diğer Komisyon üyesi olmayan milletvekili arkadaşlarımızın da burada birçoğu söz aldı. Yani, makul süreniN ne olduğu noktasında eğer Mithat Bey'in bir önerisi varsa burada çünkü gerçekten bir soru soran arkadaşımız da oldu ama hakikaten çok uzatan arkadaşımız da oldu. Bence, bu makul sürenin ne olabileceği... Çünkü, tecrübemiz oldu, o konuda bir şey var.
MİTHAT SANCAR (Mardin) - Adil yönetimle...
AYTUN ÇIRAY (İzmir) - Makul süre ve makul sayı.
MİTHAT SANCAR (Mardin) - Söyleyeyim Sayın Başkan, açıklayayım.
BAŞKAN - Zekeriya Bey bir bitirsin efendim.
ZEKERİYA BİRKAN (Bursa) - Ben bir bitireyim.
Bir diğer nokta da şu Başkanım: Ben bu konuda ısrarlıyım, yani tabii ki her arkadaş...
BAŞKAN - Şehit yakınları ve gaziler...
ZEKERİYA BİRKAN (Bursa) - O, ayrı bir konu.
Bir de Komisyona çağrılan kişiler noktasında çok fazla isim var yani bu isimlerin mutlaka sınırlandırılması gerektiği kanaatindeyim ve çağırdığımız kişileri... Mesela, bakın, ben hazırlanmaya çalışıyorum, işte araştırmaya çalışıyorum, bizim burada toplantımız sabah saat 11.00'de başlıyor.
AYKUT ERDOĞDU (İstanbul) - Cumaya bir toplantı koyalım, sırf bu gündemle olsun.
ZEKERİYA BİRKAN (Bursa) - Şimdi, benim söylemek istediğim şey şu: Sabah 11.00'de başlıyor, akşam 10.00'da, 11.00'de bitiyor, yani arkasından biz gerekli hazırlıkları yapamıyoruz. Yani bence çok isim çağırıp Komisyonu yani sürekli dinlemede kalıp hazırlıksız soru sormak yerine, gerçekten arkadaşlarla da istişare ederek, isimleri sınırlandıralım ama hazırlıklı olarak gelelim, ha gerekirse haftanın beş günü, üç günü de çalışalım ama ben hazırlanmak için de makul bir süre gerektiği kanaatindeyim.
Ben teşekkür ediyorum.