KOMİSYON KONUŞMASI

MEHMET ERDOĞAN (Muğla) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Benim öncelikle sormak istediğim konu, tabii, siz GATA'da yıllarca görev yapmış bir insansınız. Şimdi, GATA'nın kapatılmasının Türk ordusuna etkileri ne olacaktır? Şimdi, içeride operasyonlar devam ediyor, dışarıda savaş devam ediyor. Bundan sonra bu birliklerle birlikte hareket edecek doktorları nerede yetiştireceğiz?

BAŞKAN - Yani, GATA'nın Sağlık Bakanlığına devrini kastediyorsunuz herhâlde değil mi, kapatılma değil de?

MEHMET ERDOĞAN (Muğla) - Evet, askerî şeyden çıkarılması.

İkinci sorum: 28 Şubatla ilgili siz de önemli açıklamalarda bulundunuz. Ben bunu bugün diğer konuşmacılara da sordum ama 28 Şubat çok sayıda -herhâlde son döneme baktığımızda FETÖ operasyonları dışında- ordudan en çok personelin ilişiğinin kesildiği dönem. Bu dönemde ilişiği kesilenlerin içerisinde mesela GATA'dakilerde bu yapının içinden kimse var mı? Yoksa klasik Anadolu'dan geldiği gibi İslam'ı yaşayan mütedeyyin insanların mı ilişiği kesildi. Bu konuyu merak ediyorum.

Üçüncü sorum da şimdi, tabii ki çeşitli saiklerle mağdur sayısı artıyor. Bir aceleci davranıldı bana göre bu operasyonlarda, biraz daha hazırlık yapılarak bu iş biraz daha -sınırlı sayıda- işin elebaşı noktasından başlayarak götürülebilirdi. İkincisi: Tabii, cemaat bunu sulandırmak için, Fetullahçı yapı sulandırmak için, işte, pişmanlık yasasından istifade ederek birtakım isimler ortaya yayılıyor. Üçüncüsü de tabii, bugünkü bu puslu ortamı çeşitli saiklerle kullanan insanlar var. Sevmediği birisini ihbar ediyor.

BAŞKAN - "Kiracısını çıkarmak için." dedi ya.

MEHMET ERDOĞAN (Muğla) - Efendim, işte, bu gibi şeyler var. Bu bulanık şu anda mağdur sayısını artırıyor. Fetullahçı terör örgütüne psikolojik olarak katkıları nedir bu bulanıklığın, bunu aşmak için alınması gereken tedbirler konusunda öneriniz var mı?

Teşekkür ediyorum.