KOMİSYON KONUŞMASI

MİHRİMAH BELMA SATIR (İstanbul) - Teşekkür ederim.

Sayın Demirağ, teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz.

Hukukçuların çok kullandığı bir tabir vardır "Hayatın olağan akışına uymaz." derler bazı şeyler için. Sizin de hayatınız hayatın olağan akışına pek uymamış; çok mağdur olmuşsunuz, sıkıntılar yaşamışsınız.

GAZETECİ-YAZAR YAVUZ SELİM DEMİRAĞ - Ben mağdurluğu kabul etmiyorum. Onlar benim hayatımın onurlu günleri; yaşadım ve onur duyuyorum.

MİHRİMAH BELMA SATIR (İstanbul) - Peki.

Şimdi, ben de genelde mağdur olanların, canı haksız yere yananların ifadelerini, kitaplarını biraz temkinli okurum. Şahsınızla ilgisi yok ama bu Komisyonda iki haftadır izlediğimiz, dinlediğimiz bazı konuşmalardan, bazı beyanlardan anlıyoruz ki her şey bizim basında okuduğumuz gibi değil, farklı şeyler de var. Bu anlamda iyi bir çalışma yaptığınızı düşünüyorum. Sizin burada olmanız da bizim için önemli, değerli. Tekrar teşekkür ediyorum.

Kısa kısa sorularımı soracağım. Sayın Başkan, 3 taneyi geçecek ama hepsi soru cevap şeklinde olacaktır.

Okuldan atıldınız, ondan sonra yazarlığa başladınız. Çok özel değilse, nasıl geçiniyorsunuz?

Deniz, Hava, Kara Kuvvetlerinde; en çok nerede örgütlendi bu hain grup?

"Mahrem imamlar" denilen konuda bilginiz nedir? Bunlar ne iş yaparlar? Şu anda varlar mı?

"Katalog evlilikler" diye bir tabir var; bu doğru mudur? Devam ediyor mu? Bu kişilerle ilgili bilginiz var mı? Örnekler var mı bildiğiniz?

BAŞKAN - İsterseniz, unutulmasın diye not alıyor mu bilmiyorum ama...

MİHRİMAH BELMA SATIR (İstanbul) - Not alıyor musunuz?

BAŞKAN - Evet, 4 soruya 1 cevap...

MİHRİMAH BELMA SATIR (İstanbul) - Birer cümleyle de olur.