| Konu: | Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 96 |
| Tarih: | 24.06.2021 |
HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Sayın Başkanım, ben de yerimden -karşılıklı polemik olsun istemem ama- tutanaklara girmesi bakımından... Tabii, ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bir Türk olarak "Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası" kitabını yazdım. HDP Grubundaki arkadaşlardan pek çoğundan daha fazla bu konuda dertlenmiş bir kardeşinizim.
MAHMUT TOĞRUL (Gaziantep) - Hâkim olmadığınız görülüyor.
HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Bir dakika müsaade edin Mahmut Bey.
BAŞKAN - Ya, bu laf atmayı bırakın arkadaş ya!
HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Ben, bak, ne kadar nezaketle...
BAŞKAN - Buyurun, tabii tabii.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Kürsüye hitap ederken önümüzü iliklemek görev geleneğimiz olur.
HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Efendim, şöyle, Meral Hanım diyor ya: "Hüseyin Hoca'nın bu hâle gelmesine şaşırıyorum." Evet, acaba bir sor niye Hüseyin Hoca böyle?
BAŞKAN - Peki Hocam.
HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Ya, bunun bir kayda geçmesi gerekiyor Başkanım. Orada çözüm süreci devam ederken çukur eylemlerini başlatıp buna ses çıkarmadan orada askerleri, polisleri şehit ederken bunları bir kez olsun kınamayanları... Ben Akil İnsanlar Heyetindeydim, evet, doğrudur. Bu meselenin demokratik yollardan çözümü konusunda Sayın Tayyip Erdoğan dedi ki: "Ben baldıran zehri içeceğim, bu sorunu çözeceğim." ama PKK ve onun siyasi uzantısı HDP barış sürecine kurşun sıktı, çukur eylemleri yaptı, özgürlükçü halk savaşı ilan etti.
Teşekkür ederim.