GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklaması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:4
Birleşim:91
Tarih:15.06.2021

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Sayın Grup Başkan Vekili, siz de hukukçusunuz, ben de hukukçuyum, somut bilgi olmadan, belge olmadan buradan konuşmamaya özen gösteriyorum. Bakın, size somut olgular söylüyorum. Dolayısıyla da sizi, sizin için tarif ediyorum. Yani cevap vermek zorunda değilsiniz, susmak da bir erdemdir aynı zamanda, susarsınız, erdemli davranırsınız ama çıkıp cevap verme konusunda da, bir şey söylediğiniz zaman da bakın, benim bu dediklerime, Yargıtay üyeleri sözüme somut cevap verin, somut cevap verin. Yarın Soma davası var, siz de avukatlık yaptınız, namusunuza şerefinize, böyle bir şey Yargıtayda olmuş mu, olağanüstü kanun yoluyla mahkeme heyeti değiştikten sonra karar düzeltme yoluyla karar kaldırılmış mı? Bana bir tane karar bulun Yargıtayda. Kim için yapılmış? Soma davası için yapılmış. Arkadaki karanlık ilişkileri araştırın. Ben size söylüyorum, iktidar sizsiniz ya. Bu kadar somut, bu kadar somut bakın, bu kadar somut. Çıkın buna bir cevap verin, niye değiştirdiğinizi söyleyin. Niye 3 üye atandı ve atanan 3 üye kararın kaldırılmasında oy kullandı, 3'e 2 karar alındı? Çıkın söyleyin ya, bunun cevabını verecek olan sizsiniz. Niye geçici heyetler oluşturdunuz? Neden? Neden? İstanbul Adliyesinde neden oluşturdunuz? Söyleyin bana, bu Parlamentoya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, neden kayyum atadınız?

Yargıçların altındaki arabalara bakarsanız, sadece bakarsanız rüşvet ilişkisinin nasıl olduğunu anlarsınız ya. Tabii, sizlerin altında da aynı araçlar var, o yüzden hicap duymuyorsunuz. Biraz etrafınıza bakın, etrafınıza bakın, kibirden uzaklaşın. Bakın, ben sizlere kavga etmek için söylemiyorum, etrafınıza bir bakın, nereden nereye geldiğinizi görün. Demem budur benim.

Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)