GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Bazı illerde verilen tohum desteğinin Düzce ilinde verilmediğine, Düzce ilinde üretilen çeltik ve dane mısır gibi ürünler için kurutma tesisi olmadığına, TMO'nun bu soruna çözüm bulmasını ve Düzce ili Gümüşova ilçesinde yaşanan tapu sorununun çözülerek mağduriyetlerin giderilmesini Tarım ve Orman Bakanlığından talep ettiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 38 |
| Tarih: | 24.12.2020 |
MAHMUT TANAL (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sizin vasıtanızla Tarım ve Orman Bakanlığına soruyorum. Türkiye'nin bazı illerinde verilen tohum desteği Düzce iline verilmemektedir. Bu eşitsizliğin giderilmesini talep ediyorum.
İki: Düzce'de üretilen çeltik ve dane mısır gibi ürünlerde kurutma tesisi bulunmamaktadır. Toprak Mahsulleri Ofisinin devreye girerek -kurutma tesisi sorununa çözüm getirerek- Düzcelilerin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyorum.
Üçüncüsü: Gümüşova ilçemizde vatandaşlarımızın tapu sorunu var. Bu tapu sorununun bir an önce giderilerek Düzcelilerin mağduriyetinin giderilmesini talep eder, selam ve saygılarımı iletirim hepinize.