GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın sataşma nedeniyle yaptığı konuşmasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:4
Birleşim:23
Tarih:03.12.2020

BEKİR KUVVET ERİM (Aydın) - Sayın Başkan, teşekkür ederim.

Şimdi algı yapıyorsunuz. Jeotermal kırk yıldır var. Jeotermali kullanmasak "Niye kullanmıyorsunuz?" diyeceksiniz. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Burada 3 tane kuru zeytin ağacı gösterip algı yapmaya gerek yok.

MEHMET RUŞTU TİRYAKİ (Batman) - Zeytin ağacına sataşma var!

BEKİR KUVVET ERİM (Devamla) - Bu yapılan araştırmanın sonucu bitmeden... Burada devamlı şu anda mobil ölçüm cihazı var; incirci de memnun, zeytinci de memnun.

GÜLİZAR BİÇER KARACA (Denizli) - Zeytinci memnun da niye millet ayağa kalkıyor?

BEKİR KUVVET ERİM (Devamla) - Bu jeotermal Avrupa'da da var.

Şimdi, enerjiyi hep dışarıdan alsak ondan sonra diyeceksiniz ki: "Niye dışarıdan alıyorsunuz; niye kullanmıyorsunuz, niye değerlendirmiyorsunuz?" Sera da yapıyoruz, bin dönüm sera yapıyoruz Aydın'da.

GÜLİZAR BİÇER KARACA (Denizli) - Yapmayın!

BEKİR KUVVET ERİM (Devamla) - Jeotermalin her yönüyle kullanılması lazım. Isıtmada da kullanacağız.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) - Ne zaman?

BEKİR KUVVET ERİM (Devamla) - Kullanacağız, yapıyoruz.

Projeniz yok; eleştiri de eleştiri. Eleştirinin de bir sınırı var. Yerinde proje olsun, yerinde eleştiri olsun, yerinde öneri olsun, proje olsun başımızın üstünde.

Teşekkür ederim Sayın Başkan. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)