GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:3
Birleşim:118
Tarih:28.07.2020

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Sayın Başkan, biraz önce konuşan Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Anayasa Mahkemesi kararından söz etti, 3 yurttaşın Anayasa Mahkemesine başvurduğunu ve Anayasa Mahkemesinin altı gün içinde karar verdiğini ifade etti. O başvuruyu yapanlardan birisi benim, bir diğeri Profesör Doktor Yaman Akdeniz'dir, bir diğeri de Kerem Altıparmak'tır. Twitter'ın kapatılmasına ilişkindir karar, karar elimde. Bu kararı bağlamından kopartarak anlattı, şöyle: Bu dairenin başkanı Alparslan Altan -olması lazım- tutuklandı, cezaevine girdi, şu anda hapiste; ondan hareketle bu kararın yanlış bir karar olduğunu ifade etti. Bu çok yanlış bir şey, sonuçta o dairede sadece Alparslan Altan karar vermiyor, 5 üye var, üyelerin isimlerini de burada ifade edeyim: Serdar Özgüldür, Osman Alifeyyaz Paksüt...

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Bitiriyorum Sayın Başkan.

Bu Anayasa Mahkemesi üyeleri Celal Mümtaz Akıncı ve Emin Kuz.

BAŞKAN - Soru-cevabı isterseniz bitirelim, onu sonradan tamamlarız.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Hayır, efendim, bakın, şöyle bir şey; başvuran benim, sanki bizi de bu Anayasa Mahkemesi üyeleriyle iş birliği yapmış gibi gösterdi. 3 üye hâlen görev yapıyor ve biri Başkan Vekili yani hepsi birden mi FETÖ'cü bunların?

ALİ ÖZKAYA (Afyonkarahisar) - Altı günde karar verdi, altı gün.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Hâlen FETÖ'cüler mi orada görev yapıyor?

ALİ ÖZKAYA (Afyonkarahisar) - Altı yılda vermeyen mahkeme, altı günde karar verdi.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Kaldı ki Alparslan Altan'la ilgili olarak da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tam 34 sayfa ihlal kararı verdi.

ALİ ÖZKAYA (Afyonkarahisar) - Geç onu geç.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Dolayısıyla, burada kendilerini savunma imkânı olmayan insanları da bu Parlamento çatısı altında suçlamak son derece yanlıştır, burada bakana da yakışmaz.

BAŞKAN - Teşekkür ediyoruz.

ALİ ÖZKAYA (Afyonkarahisar) - Diğer üyelerle ilgili hiçbir beyanımız yoktur Sayın Başkanım, ilgisiz bir şekilde söylüyor.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Karar, burada, Anayasa Mahkemesinin ender olarak verdiği önemli hukuki kararlardan bir tanesidir.

ALİ ÖZKAYA (Afyonkarahisar) - Hiçbir ilgisi yok, hiçbir ilgisi yok, diğer üyelerle ilgili söylediğimiz tek kelime yok, olayı saptırma.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Bu hususlar zaten Genel Kurulda kürsüden tartışıldı, konuşuldu. İç Tüzük çerçevesinde görüşmelere devam edelim. 3 kişi aynı anda böyle konuşmayalım. Hepsini detayla, stenograflar geçirebildiği kadar geçirsinler.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Zira, idare mahkemesini bir iç hukuk yolu olarak görmemiştir, görmemiş ve 30 Mart 2014 seçimlerinden önce Twitter kapatılmıştır bu kararla, o nedenle.

Teşekkür ediyorum.