| Konu: | Mersin ili Tarsus ilçesinde yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının iki yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 111 |
| Tarih: | 10.07.2020 |
ALİ CUMHUR TAŞKIN (Mersin) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Seçim bölgem Mersin'i ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Tarsus ilçemizde yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı şantiyesinde incelemelerde bulunduk. Yapımı hızla devam eden havalimanı inşaatının yıl sonuna kadar tüm altyapı çalışmaları tamamlanacak, gelecek yılın başlarında havalimanı yol bağlantıları da bitmiş olacak. İlk etapta 8 milyon yolcuya hizmet edecek olan havalimanı, ilerleyen süreçte 12 milyon yolcuya hizmet edecek şekilde projelendirildi. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılıp bu yıl içerisinde inşaata başlanarak en geç iki yıl içinde inşaatın tamamlanması hedeflenmektedir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK PARTİ iktidarlarında, Türkiye genelinde 24 olan havalimanı sayısı 56'ya yükseldi, 30 milyon olan yolcu sayısı da 210 milyona çıktı. AK PARTİ'yle hava yolu halkın yolu oldu diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.