GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'un yaptığı açıklaması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:3
Birleşim:96
Tarih:09.06.2020

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Bakın değerli arkadaşlar, evet, avukatım ben iyi bir avukatım aynı zamanda onu da ifade edeyim.

OYA ERONAT (Diyarbakır) - Nereden bilelim!

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - Bakın değerli arkadaşlar, 17-25 Aralıkta bu yargının size yaptıkları kumpas; öyle değil mi? Kumpas. Hepsi hukuka aykırı ama aynı yargıçların, aynı dönemin yargıçlarının başka siyasetçilere yaptıkları kumpas değil, onlar Yargıtay kararıyla onanmış dolayısıyla hukuka uygun hâle gelmiş. Ben de size soruyorum: Zehirli ağacın meyvesi yenir mi?

Bakın, burada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının 15 Temmuz 2019 tarihinde yayınladığı ve benim bizzat kendimin "veb" sayfasında gördüğüm şey var. Ne diyor biliyor musunuz 2 milletvekilinin yargılandığı KCK davasıyla ilgili olarak; okuyorum: "Ergenekon, Balyoz, KCK, Selam-Tevhid, Taşhiye, Askeri Casusluk davalarında sahte delil ve kurgu mahkemeler ile rakiplerini tasfiye ettiği ortaya çıktı." Bunu ben söylemiyorum, bunu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı söylüyor ve Cumhurbaşkanlığı resmî sayfasından bunu aldım. Onlar söylüyorlar.

Şimdi, o dönemin sahte delilleriyle Enis Berberoğlu'na kurulan kumpasla, o delillerle, o sahte işlerle, onlara dayanıyorsunuz; diyorsunuz ki "Yargıtay böyle bir karar vermiş, kesinleşmiş." Peki, o zaman Sayın Erdoğan ile ilgili de karar vermişti ve kesinleşmişti, "anarşik eylem" kabul edilmişti. Onu doğru bulmuyoruz. Peki, siz niye bunu doğru buluyorsunuz? Sizin gerçekten adalet vicdanınız bu mu? Bakın, biz Recep Tayyip Erdoğan'a yapılanı doğru bulmadık, o yüzden burada Anayasa'yı değiştirdik ama siz Anayasa'ya rağmen burada milletvekillerinin milletvekilliğini düşürüyorsunuz. Aramızdaki fark burada; bunu, anlamanız lazım. Sorun burada. O sahte delillere itibar ediyorsunuz bugün ve diyorsunuz ki "Bu yargı kararı." 17-25 Aralıkta da yargı kararı vardı. Sayın Erdoğan ile ilgili olarak da kabul etseniz de etmeseniz de bir yargı kararı vardı. Hukuka uygun muydu? Değil, 50 kere değil ama bunlar da değil. Bakın, o yüzden vicdanlı davranın, hiç olmazsa susun.

Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)