GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Coranavirüs salgını nedeniyle hazineye ait taşınmazların satışının üç ay ertelenip ertelenemeyeceğini, kaç gayrimenkulün satılacağını ve satışın hangi ihtiyaçlardan kaynaklandığını, işletme süresi biten kaç geminin işletme sürelerinin uzatıldığını öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:86
Tarih:15.04.2020

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Şöyle bir sorum var: 2'nci maddeye göre, hazineye ait olan taşınmazlar elektronik ortamda satılabilecek. Şimdi, hazineye ait taşınmazların satışı bu corona virüsü nedeniyle üç ay ertelenemez mi? Hangi ihtiyaçtan kaynaklanıyor? Bu şekilde kaç tane gayrimenkul satılacak? Bu satılacak olan gayrimenkullerin listesi elinizde var mıdır? Bunu bizlerle paylaşır mısınız? Buradan elde edilmesi gereken gelir ne kadardır? Yani bu corona virüsü sürecinde elektronik ortamda hazineye ait taşınmazların satılması hangi ihtiyaçtan kaynaklanıyor? Burada açık ve net bir şekilde Komisyonun ve Komisyon Başkanının bize bu konuda bilgi vermesini istirham ediyorum.

İkinci konu: Yine aynı şekilde burada işletme süresi biten yani can güvenliği anlamında denize çıkamayacak olan gemilerin işletme süresinin uzatılmasına yönelik bir madde var. Burada kaç tane gemi bundan yararlanıyor? Bu gemilerin listesini bize verir misiniz?

Teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.