GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Nalan Özaydın'ın Covid-19 tanısıyla tahliye edildiğine, cezaevlerindeki sorunun hafife alınmaması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:75
Tarih:31.03.2020

HAKKI SARUHAN OLUÇ (İstanbul) - Sayın Başkan, teşekkür ederim.

Sayın vekiller, biraz evvel bizim hem Grup Başkan Vekilimizin hem de hatip olan vekilimizin cezaevleriyle ilgili yaptığı konuşmada bazı bilgiler vermiştik, şimdi netleşti, tekrar size bu bilgiyi vermek istiyorum.

Nalan Özaydın bizim Mazıdağı Belediye Eş Başkanımızdır, cezaevindeydi. Bugün Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından az evvel "Covid-19 tanısı" denerek tahliye edildi. Bu Nalan Özaydın arkadaşımız Tarsus Cezaevindeydi, oradan Mardin Cezaevine sevk edilmişti. Dolayısıyla bugün işaret ettik, siz "Yok." dediniz ama araştırın bunu. Şu demektir bu konu: Tarsus ve Mardin cezaevlerinde Covid-19 tanısı konmuş 1 kişi vardı ve bunun sonucunun nerelere kadar ulaştığını şimdi biz bilmiyoruz, sizin bunu araştırmanız lazım. Dolayısıyla cezaevlerindeki sorun ciddidir, büyüktür, bunu hafife almayın, verdiğimiz bilgileri kulak arkası etmeyin diye söylemek istiyoruz.

Teşekkür ederim.