| Konu: | Mübarek üç ayların ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ettiğine ve 26 Şubat Hocalı katliamının 28'inci yıl dönümüne ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 60 |
| Tarih: | 25.02.2020 |
ATİLLA ÖDÜNÇ (Bursa) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; mübarek üç ayların bizlere, ülkemize ve Âlemiislam'a hayırlar, bereketler getirmesini Allahüteala'dan niyaz ediyorum.
Bu hafta, bir mezalimin yaşandığı olayın 28'inci yıl dönümüdür. Ermenistan birlikleri tarafından düzenlenen saldırıda Hocalı'da 613 Azerbaycan vatandaşı, çocuk, kadın, yaşlı ayrımı gözetmeksizin zalimce, acımasızca katledilmiştir. Bu, insanlık tarihinin en büyük kara lekelerinden biridir. Aziz milletimiz Hocalı'daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman kalbinde hissetmiştir, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanlarında olarak onların acılarını paylaşmışızdır. Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkûm ettiğimiz bu katliama uluslararası toplumun da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Türkiye olarak, her zaman olduğu gibi önümüzdeki dönem de bu haklı davada Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye her zaman can gardaşının yanındadır.
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.