GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin tekraren açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:56
Tarih:13.02.2020

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Sayın Özkan, bu mesele konuşulmaya başladığından beri ilk etapta kalkıp bu vatandaşın suç dosyasını bize anlattınız. Yani bu adam intihar etmeye kalkıyor ama bu adam aslında böyle suçlu...

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Sabahki olayla ilgili...

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Suçluysa, geçmişte suç işlediyse intihar etmesinde bir mesele yok yani intihar edebilir! Niye? Geçmişte suç işledi çünkü bu, intiharında bir beis yok!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Hayır, sabahki, Meclisteki olayla ilgili anlattım. Bu da Hatay'daki...

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Şimdi de "Ya, biz buna zaten yardım ettik, niye intihar etti?" gibi bir savunmaya geçtiniz. İkisinde de tutarlı hiçbir şey yok.

Bakın, bir daha söylüyorum: İntihar psikolojik bir mesele. O eşiğe gelen bir adamın ruh hâlini bilemiyoruz ama "Açım." deyip intihar ediyorsa, burada bu, sizin ciddi anlamda düşünmeniz gereken bir mesele.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - 44.222 lira yardım etmiş devlet; onu anlatmak istedim.

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Burada sadece psikolojik değil, sosyolojik ve iktisadi bir mesele vardır. Bu meseleleri çözmek bu iktidarın meselesidir.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Hassasiyetiniz bizim de hassasiyetimiz Lütfü Bey. Bakınız, bu ifadeler yarın maalesef intiharı teşvik gibi de algılanabilir; bunu yapmamak lazım.

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Görmemezlikten gelmek, defteri kapatmak, halının altına süpürmek değil, bu vatandaşın niye "Açım." diye bağırdığını düşünmek zorundasınız.